Martosi idill


Ezen a nyáron Martoson táboroztunk:  a tatai Pötörke Népművészeti Egyesület Búzaszem és Kiscifra Táncegyüttesei és a Forgórózsa Népművészeti Központ alsó tagozatos táncosai.
Különleges volt a szálláshelyünk, hiszen jurtákban laktak a gyerekek. A festői helyen lévő tábor közepén álló tavacskában nem csupán gyönyörködni, hanem csónakázni és pecázni is kiválóan lehetett. Házigazdánk – Katona István – bevezetett minket a horgászbot-készítés rejtelmeibe, kipróbálhattuk az íjazást, a korongozást, kóstolhattunk a kemencében sült kenyérlángosból. 
A martosi táncok rejtelmeibe Méhes Kata és Oláh Attila „Nyuszi” vezetett be minket. Találkoztunk martosi hagyományőrzőkkel, akik a viseletet és a táncokat is bemutatták.

Esténként táncház, bátorságpróba színesítette a programot. Táborzáró műsor keretében a szülőket is meghívtuk, bemutattuk a sok szép dalt és táncot, közösen kóstoltunk a kenyérlángosból. Végül nem is akartunk hazamenni.

Köszönet Katona István házigazdának, Szegvári Ildikó táborvezetőnek, a pedagógusoknak és a szülőknek, akik a tábor életében végig segédkeztek.

Kategória: 2015Cikkek

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük