Kiemelt aranyat kaptak!

A „Tiszán innen – Dunán túl” országos népdaléneklési verseny megyei döntőjében kiemelt arany minősítést ért el Schermann Tilla, a Forgórózsa Népművészeti Központ népi énekese. A Forgórózsa Népművészeti Központ Pünkösdi Rózsa énekegyüttese a megyei döntőbe is kiemelt arany minősítéssel került be, majd itt is ezt a magas minősítést kapta. Tilla és a Pünkösdi Rózsa énekegyüttes is tovább jutott tehát az április 26-i országos döntőbe! A döntő helyszíne a Néprajzi Múzeum lesz. További sok sikert kívánunk és gratulálunk az eddigi eredményedhez, SZÉP VOLT!
Gratulálunk a felkészítő tanárnak, Szegvári Ildikónak is!

Az országos döntőn elért eredményekért görgess lejebb!


Tiszán innen – Dunán túl – 2015 megyei – Pünkösdi Rózsa énekegyüttes

Tiszán innen – Dunán túl – 2015 megyei – Schermann Tilla

ORSZÁGOS kiemelt arany a „Pünkösdirózsásoknak”

Érdemes volt szurkolni április 25-én a Pünkösdi Rózsa énekegyüttesünknek. A tatabányai Szent Margit Általános Iskola és a Forgórózsa Népművészeti Központ közös csoportja olyan remekül szerepelt ugyanis, hogy az összesen két kiemelt arany minősítésből az egyiket Ők hozták el!
Gratulálunk a lányoknak és a felkészítő tanárnak, Szegvári Ildikónak is.

A zsűri véleményezése alapján „nagy felelősség hárul a csoportra, mert olyan kiemelkedő szintet képviselnek megjelenésükkel és archaikus éneklést idéző előadásmódjukkal, hogy ezzel példát mutatnak, mintát adnak a hasonlóan magas szintű népdaléneklő csoportoknak”.

Tatabányán élőben meghallgathatók a lányok a május 9-10-i Forgórózsa Fesztivál megnyitóján és a Ki-Mit-Tud műsorszámaiban!

További arany minősítésekhez gratulálunk!

A Szent Margit Általános Iskola és a Forgórózsa Népművészeti Központ által indított SHERMANN TILLA is jól szerepelt szóló énekével a „Tiszán innen, Dunán túl” országos népdaléneklési minősítő versenyen.
Balladáját a megyei döntőben rögzített felvétellel tudjuk bemutatni (feljebb).

Az FNK népi hegedűse és táncosa, KISS ZOLTÁN szintén szerepelt az országos döntőn, szóló énekét rögzítettük. Mindkét tanulónak arany minősítéshez gratulálhatunk!

Tiszán innen – Dunán túl – 2015 országos – Pünkösdi Rózsa énekegyüttes

Tiszán innen – Dunán túl – 2015 országos – Kiss Zoltán


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük