Martosi tábor 2016


MARTOS

2016 június 28 -július 1.

A legkisebbek a Révkomáromhoz közeli Martosra utaztak, ahol a tavalyi évhez hasonlóan a Feszty-parkban vendégeskedhettünk a tatabányai Forgórózsa Népművészeti Egyesülettel szervezett táborban. Odafelé meglátogattuk az ógyallai csillagvizsgálót, megismerkedtünk a hely történetével, a csillagvizsgálóban kivetített csillagképekkel, valamint belenézhettük az egyik óriási távcsőbe is.

Martosra érve a gyerekek beköltöztek a jurtákba, amelyek esténként kivilágítva fantasztikus látványt nyújtottak. A természeti környezet szépsége és közelsége lenyűgözött mindenkit.

A táncoktatásban ismét Méhes Kata és Oláh Attila (Nyuszi bácsi) voltak segítségünkre a Vág-Garam közi táncok elsajátításában, amely a gyereknek óriási élményt jelentett. Természetesen Szegvári Ildikó, Balogh Melinda, Gyurkó Erzsébet és Keltai Gábor kísérő tanárok is kivették a részüket az oktatásból. A lányok karikázót, a fiúk verbunkot tanultak. Meglátogattuk a martosi tájházat, ahol egy fiatal martosi pár viseletbe öltözve járta el nekünk a helyi táncokat. Kirándultunk a faluban, megnéztük a Pilike-dombot. Volt részünk éjszakai bátorságpróbában, tréfás vetélkedőben, esti táncházakban. Szabadidőben a gyerekek jókat társasoztak, agyagoztak, csónakáztak és szép eredménnyel pecáztak a helyben készült pecabotokkal.

A tábort lezáró bemutató nagyon jól sikerült, a szülő rácsodálkoztak a néhány nap alatt elsajátított tudásmennyiségre. Együtt fogyasztottuk el velük a kemencében sült kenyérlángost és a mézédes görögdinnyét.

Köszönet a pedagógusoknak az élményekért, valamint Tóth Ágnes szülőnek a támogatásért és fotózásért, amivel megörökítette élményeinket!

Martosi tábor 2016

Kategória: 2016Cikkek

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük