Csutri Spanyolországban – 2019


A Csutri táncegyüttes fergeteges spanyol úton vehetett részt július első napjaiban Blanesben, a Costa Brava-i tengerparton!

Már a repülőút is nagyon izgalmas volt, bár az üdülőövezet első pillanatban zsúfoltnak hatott. Itt hatalmas szállodában laktunk, az étkezés pazar lakoma volt, hisz naponta háromszori svédasztalos ellátást kaptunk. A tenger itt zabolátlanabb, hidegebb és izgalmasabb volt, mint az olasz, volt is néhány kalandunk…

Gyönyörű táj, csodás látnivalók, például a szállásunktól 1 km-re fekvő arborétum, Barcelonában a híres Gaudi-tervezte Sagrada Familia templom, a La Rambla (Európa egyik legnagyobb piaca), a gótikus negyed, a szintén Gaudi által létrehozott Güell-park – ezeket a helyeket mind meglátogattuk!

A várva várt flamenco-est igazából csalódást okozott, bár a végén megcsillant valami a spanyol hivatásos flamenco-táncosok virtuozitásából, a spanyol zenéből. Csodás volt viszont a gála előtti felvonulás a tengerparton, valódi fesztiválhangulatban érkeztünk meg az előadásra. A nézőtér zsúfolásig megtelt. A Csutri táncegyüttes kalotaszegi táncokkal, a Pünkösdi Rózsa és a Csevergő énekegyüttesek közösen őrkői dallamokkal készültek fel.

Előadásunk nagyon tetszett a nézőknek, a kalotaszegi szaporától már végig tapsoltak. Egyetlen magyar csapatként képviselhettük Magyarországot. Rendkívül színvonalas volt a mezőny, 10 nemzet ének- és táncegyüttesei mutatták be színes műsorukat az est folyamán. A legemlékezetesebb talán mégis két utolsó esténk volt, amikor a tengerparton, zenészeink segítségével olyan hangulatos táncházban mulattunk, ahová bevonzottuk más országok táncosait is. Velünk ropták a mezőségi, sárközi, moldvai táncokat a lengyel, francia, spanyol táncosok és nézők. Fotóink, videóink önmagukért beszélnek.

Csutri Spanyolországban – 2019

Írjon nekünk!


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.